Κορονοϊός: Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19 η Ευρώπη έχει καταγράψει 477.631 θανάτους και πάνω από 22 εκατομμύρια κρούσματα.

Με 236.700 νέα κρούσματα ημερησίως κατά μέσο όρο τις τελευταίες μέρες, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον στόχο της διάσωσης της εορταστικής περιόδου για τις οικονομίες τους. Ως εκ τούτου, στρέφονται η μία μετά την άλλη προς νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, επιβάλλοντας καθολικά ή λιγότερο καθολικά lockdown.

Η Ιταλία κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια μαύρη λίστα της επιδημίας, με 64.036 θανάτους και πάνω από 1,8 εκατ. κρούσματα. Η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπό την απειλή της εκτόξευσης των κρουσμάτων τον Ιανουάριο. Μετά την πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων, το άνοιγμα των καταστημάτων προσέλκυσε πλήθη καταναλωτών, που συγκεντρώθηκαν στα εμπορικά κέντρα των ιταλικών πόλεων, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών εκτοξευόταν και πάλι.

«Το επιχειρείν και η υγεία δεν συμβαδίζουν»

Η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την επιβολή μέτρων lockdown «κόκκινης ζώνης» από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τουλάχιστον τις 2 Ιανουαρίου, παρατείνοντας τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, προχωρά σε απαγόρευση των μετακινήσεων και κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές. «Η συγκέντρωση πλήθους είναι αδικαιολόγητη, παράλογη και ανεύθυνη», δήλωσε στην εφημερίδα «La Repubblica» ο υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων Φραντσέσκο Μπότσια. «Αυτή τη στιγμή το επιχειρείν και η υγεία δεν συμβαδίζουν», πρόσθεσε, για να επαινέσει την απόφαση του Βερολίνου για την επιβολή lockdown.

Διαβάστε την συνέχεια στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM