Σε καραντίνα ο Μάικ Πομπέο - Ήρθε σε επαφή με κρούσμα

Σε καραντίνα τέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο έκανε το σχετικό τεστ για τον Covid-19, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, θα τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

«Ο υπουργός Πομπέο ταυτοποιήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παράλληλα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο συμπλήρωσε πως «ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, ο Μάικ Πομπέο θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του υπουργείου»

Ακόμα δεν έχουν γίνει σαφείς οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Σημειώνεται πως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχουν σημειωθεί 16,7 εκατ. κρούσματα και έχουν καταλήξει περίπου 304.000 άνθρωποι.

Σε παγκόσμια κλίμακα τα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τα 77 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται σε 1,6 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM