Βαρουφάκης: Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ

συνάντηση Βαρουφάκη στο ΚΕΘΕΑ
© (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την κατάσταση και τα όσα δρομολογούνται στο ΚΕΘΕΑ «με σκοπό την κατάργηση μιας δομής που λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, με θεραπευτικές κοινότητες και αποκεντρωμένες δομές» παρουσίασαν στον γραμματέα του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος, ο γραμματέας και μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ ζητούν από την κυβέρνηση τον διάλογο που είχε υποσχεθεί ο κ. Κικίλιας «μετά την πραξικοπηματική ΠΝΠ του 2019», ενώ τονίζουν πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαϋλώσει τις θεραπευτικές κοινότητες και τη δημόσια απεξάρτηση, επιτιθέμενη παράλληλα και στα εργασιακά δικαιώματά τους».

Βαρουφάκης ΚΕΘΕΑ
© (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, από την πλευρά του, εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων και των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ απέναντι στα σχέδια του διορισμένου ΔΣ και της κυβέρνησης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε «πως δεν πρέπει καν να φύγει από το ΔΣ αυτό το σχέδιο, στο οποίο δεν είχαν λόγο οι άμεσα εμπλεκόμενοι προς το υπουργείο Υγείας και τη Βουλή», ενώ ανέφερε πως «το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση, όπως άλλωστε και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι το μοντέλο του ΣΔΙΤ και των ΕΣΠΑ».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε επίσης πως προωθείται μια «κρατικοποίηση» ενός δημόσιου οργανισμού, λέγοντας πως ήρθε η στιγμή να ξεφύγουμε από το δίπολο «κράτος - αγορά» και να μιλήσουμε για δημόσιους οργανισμούς που θα λειτουργούν συλλογικά, συμμετοχικά και δημοκρατικά με όρους κοινότητας, όπως υποδειγματικά κάνει το ΚΕΘΕΑ, μη αντιμετωπίζοντας κιόλας τους εξυπηρετούμενους ως ασθενείς.

Πηγή: AΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα