Λαγούτης: «Ξαναγεννήθηκα την πρώτη μέρα που πήγα στο ΚΕΘΕΑ»

Πέτρος Λαγούτης
© NDP

Ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον εθισμό του στα τυχερά παιχνίδια αλλά και για το στάδιο της απεξάρτησης, που κράτησε κάτι παραπάνω από δύο χρόνια, στο ΚΕΘΕΑ.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος ανέφερε:

«Έχω ξαναγεννηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, που είναι η πρώτη μέρα που πήγα στο ΚΕΘΕΑ να κάνω απεξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια. Πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος και να το θέλει πολύ. Γιατί ακόμη και αν το θέλει πολύ, η προσπάθεια μέσα δεν είναι ομαλή και εύκολη. Έχει δυσκολίες, γιατί το να σταματήσεις τον οποιονδήποτε εθισμό σημαίνει να αλλάξεις και άλλα πράγματα στον εαυτό σου, που στην αρχή δεν τα έχεις ψυλλιαστεί καν. Αρχίζεις μια διαδικασία που σαν το φίδι αλλάζεις δέρμα και ξαναβγαίνεις να ζήσεις. Σε μένα αυτή η διαδικασία πήρε 26 μήνες.

Δεν κλείνεσαι πουθενά 26 μήνες. Συνεχίζεις να ζεις τη ζωή σου, προσπαθώντας αρχικά να βγάλεις αυτό από τη ζωή σου με κάθε δυσκολία και πόνο ψυχής... Ναι, θα υποφέρεις που αλλάζεις πράγματα που είχες μάθει λάθος, αλλά κάθε φορά που θα προχωράς θα έρχονται δώρα. Έχει πόνο, αλλά έχει και δώρα, τα οποία είναι απίστευτο πώς έρχονται μετά ασταμάτητα... Σαν πραγματικά μια ανώτερη δύναμη να σε βλέπει και να σε επιβραβεύει».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα