Πέτρος Λαγούτης: «Δεν έχω δει σεξουαλική βία, αλλά εργασιακή βία έχω δει»

Ο Πέτρος Λαγούτης μιλά για την υπόθεση Λιγνάδη και το ελληνικό #metoo – «Δεν μας ενδιαφέρει ο χρωματισμός οποιουδήποτε κυκλώματος παιδεραστίας, αλλά να αποκαλυφθεί» 

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος έχει ταχθεί εξαρχής στο πλευρό του κινήματος #metoo, μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάματος, την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και τις λοιπές καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και περιστατικά βίας στο θέατρο.

«Ήταν μέσα στη δουλειά»

Ο ηθοποιός αρχικά είπε: «Είμαστε πολλοί άνθρωποι που ξεκινήσαμε το #eimasteoloimazi και συνεχίζει να αυξάνεται αυτός ο αριθμός».

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω δει σεξουαλική βία, αλλά εργασιακή βία έχω δει. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένα κλίμα που ακόμη και οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί ή εμείς που έχουμε 20 χρόνια στη δουλειά δεν ήταν εύκολο να το σταματήσουμε από συγκεκριμένους ανθρώπους και σκηνοθέτες. Ήταν μέσα στη δουλειά».

«Φυσικά πρέπει οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν»

Αναφορικά με το σκάνδαλο Λιγνάδη και την προφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού - σκηνοθέτη, ο Πέτρος Λαγούτης ανέφερε: «Σε αυτές τις ιστορίες τα πρόσωπα των θυτών έχουν τη μικρότερη σημασία. Φυσικά πρέπει οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν».

Και συνέχισε: «Μεγαλύτερο κέρδος ίσως να είναι και το ξαλάφρωμα που νιώθουν οι άνθρωποι που κατάφεραν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους όλα όσα έζησαν. Η υπόθεση του #metoo, όμως, δεν πρέπει να περιοριστεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα».

Ο ηθοποιός, μάλιστα, επισήμανε πως πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει γι' αυτές τις πράξεις.

«Εμάς μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κύκλωμα παιδεραστίας να αποκαλυφθεί»

Ο Πέτρος Λαγούτης κατέληξε λέγοντας: «Θα ήθελα να πω στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη ότι ποσώς μας ενδιαφέρει ο χρωματισμός οποιουδήποτε κυκλώματος παιδεραστίας. Εμάς μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κύκλωμα παιδεραστίας να αποκαλυφθεί».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Ευτυχείτε»: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM