ΣΥΡΙΖΑ: Το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανεξέλεγκτο στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι τελευταίες εξελίξεις και οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από τον κ. Φουρθιώτη φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις σοκαριστικές καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Επιβεβαιώνουν όμως και ότι το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανεξέλεγκτο στην Ελλάδα της ΝΔ, βάζοντας για πολλοστή φορά στο στόχαστρό του ακόμη και δημοσιογράφους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις εξελίξεις με την προσαγωγή Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων στη ΓΑΔΑ.

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι συνεργάτες του που έχουν σχέσεις με τον κ. Φουρθιώτη, όπως και ο ίδιος καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα, και τι είδους σχέσεις είναι αυτές, για να φτάσουν στο σημείο να αναθέσουν τη φύλαξή του σε μισό αστυνομικό τμήμα» καταλήγει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Προσαγωγή Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων στη ΓΑΔΑ

Να θυμίσουμε πως χθες, Μεγάλη Τρίτη, στην προσαγωγή του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής, στο πλαίσιο έρευνας που είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη του «Documento», Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ενώ σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι, καθώς και για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία.

Η έρευνα πραγματοποιείται στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο και στο κανάλι στα Μελίσσια, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα για τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και αν οι υποθέσεις συνδέονται.


Οι άλλοι δύο προσαχθέντες βρίσκονται ήδη στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας στο Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται για τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία καθώς και για το αν έχουν σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη.