Ανδρουλάκης - ΚΙΝΑΛ: Τον Ιούνιο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος  

Ανδρουλάκης Ευρωβουλή
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η απόφαση να είναι και πάλι υποψήφιος έχει ληφθεί εδώ και καιρό, ωστόσο ο ευρωβουλευτής περίμενε το κατάλληλο timing για να κάνει την επίσημη ανακοίνωση.

Νίκος Ανδρουλάκης - Φώφη Γεννηματά
Νίκος Ανδρουλάκης - Φώφη Γεννηματά
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Έπειτα από συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του αλλά και το κλίμα που εισέπραξαν στις βολιδοσκοπήσεις στελεχών ανά την Ελλάδα, προέκυψε το «ήγγικεν η ώρα», όπως πληροφορείται το news2u.gr. Η τελευταία φορά που ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος ήταν στα τέλη του 2020. «Εγώ ήμουν υποψήφιος και το 2017. Οι λόγοι που πήρα τότε την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος έχουν ενισχυθεί, διότι πιστεύω ότι η παράταξή μας μπορεί να παίξει έναν δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, και ιδιαίτερα όταν βλέπω πώς κυβερνά η ΝΔ και πώς αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη πρέπει να παίξει έναν πιο δυναμικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας» είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο Action24 ο κ. Ανδρουλάκης, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την υποψηφιότητά του. 

Οι στενοί συνεργάτες 

Οι εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ έχουν προσδιοριστεί για τον προσεχή Νοέμβριο, καιρού επιτρέποντος. Στο κόμμα γίνεται ευρεία συζήτηση να είναι ανοιχτή η διαδικασία εκλογής στη βάση, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, κάτι που υπερτονίζει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία του 2017. 

Ανδρέας Σπύρόπουλος
Ανδρέας Σπύρόπουλος
Photo: lykavitos.gr

Στο πλευρό του ευρωβουλευτή βρίσκονται δυο στελέχη ως στενοί συνεργάτες του, ο Στέφανος Ξεκαλάκης και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο πρώην γραμματέας του κόμματος συνδέεται εδώ και χρόνια με τον ευρωβουλευτή, είναι ο τελευταίος εκλεγμένος από τα όργανα και έχει έρθει κατ’ επανάληψη σε αντιπαράθεση με το επιτελείο της Φ. Γεννηματά. Μαζί με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο εκπόνησαν το πρόγραμμα και τον οργανωτικό σχεδιασμό του κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Σπυρόπουλος, από την άλλη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, είναι αυτός που θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του ευρωβουλευτή, ενώ μεγάλο κομμάτι της επικοινωνίας του «τρέχει» και ο διευθυντής του γραφείου του, Βασίλης Πανάγος.  Από τους βουλευτές που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη είναι ο Γιώργος Φραγγίδης από το Κιλκίς.

Στέφανος Ξεκαλάκης
Στέφανος Ξεκαλάκης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI