ΜέΡΑ25: Στο Φόρουμ των Δελφών οργανώνεται η λεηλασία του λαού

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες και για μία εβδομάδα το «Νταβός της Μνημονιακής Ελλάδας» ή, όπως παραπλανητικά τιτλοφορείται επίσημα, το «6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ασκώντας σκληρή κριτική στον χαρακτήρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που διοργανώνεται φέτος για 6η συνεχή χρονιά.

«Σε αυτή τη "ναυρχίδα της λεηλασίας", οι συμμετέχοντες, δηλαδή σύσσωμα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ), όπως και οι μπροστάρηδες των μέσων μαζικής εξαπάτησης της ολιγαρχίας, θα επιδοθούν στην τελειοποίηση όλων των βάρβαρων, αντιλαϊκών, μνημονιακών πολιτικών, εμβάθυνσης της χρεοδουλοπαροικίας και εμπέδωσης της χώρας μας ως αποικίας χρέους, ως υποχείριου της τρόικας και της ολιγαρχίας δίχως σύνορα.

Το συγκεκριμένο φόρουμ γεννήθηκε άλλωστε μεσούσης της μνημονιακής διαδικασίας και "ευλογείται" από την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που από τη θέση της στο ΣτΕ ακόμα έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια.

Μέρα25
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Οι πολίτες εκεί έξω, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, το μόνο που έχουν να περιμένουν από τις ζυμώσεις του συγκεκριμένου φόρουμ είναι το τι μέγεθος λιοντάρια θα τους ξαμολήσει αυτό το σύγχρονο Κολοσσαίο» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Η ιστορία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2016 και διατηρεί την έδρα του στην Ελλάδα, στην πόλη της Αθήνας. Η λειτουργία του φόρουμ βασίζεται στη στενή συνεργασία του με τις δημόσιες οργανώσεις, τους κοινωνικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τα άτομα. Οι Δελφοί του νομού Φωκίδας αποτελούν τον τόπο των ετήσιων συναντήσεων των συνεδρίων που διοργανώνει ο οργανισμός.

Συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις που επηρεάζουν την Ελλάδα και τη γύρω περιοχή. Η ανάπτυξη νέων στρατηγικών μέσα από αλλαγές και δομικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την επίτευξη βιώσιμων και κοινωνικά υπεύθυνων αναπτυξιακών μοντέλων διακυβέρνησης, με γεωγραφικό προσδιορισμό την Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί τον στόχο που πρέπει να επιτύχει η εκάστοτε ετήσια διοργάνωση.

Φόρουμ Δελφοί
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο ιδρυτής του φόρουμ, Συμεών Τσομώκος, αναφέρει ως μέρος του οράματός του για τους Δελφούς να καταστεί ένα μέρος όπου πολιτικοί και αξιωματούχοι από αντίπαλα πολιτικά και ιδεολογικά στρατόπεδα θα μπορούν να συζητήσουν και να συνεννοηθούν για κάποια βασικά πράγματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, οι ζωντανές και οι δορυφορικές διαδικτυακές εκδηλώσεις που διοργανώνει το φόρουμ, θέτοντας επίκαιρους προβληματισμούς προς ανοιχτή συζήτηση, αναζητώντας διεξόδους στα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Φόρουμ Δελφοί
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί έξι συναντήσεις στους Δελφούς, με τη συμμετοχή το 2019 να αγγίζει τους 3.200 συνέδρους.