ΜέΡΑ25: Το επίδικο της τροπολογίας Βορίδη είναι να την καρπωθεί η ΝΔ

το σήμα του ΜέΡΑ25
ΠΗΓΗ: FACEBOOK MέΡΑ25

«Με την τροπολογία 909/90, μια τροπολογία φωτογραφική για τον καταδικασμένο εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη, η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει ένα επικοινωνιακό προφίλ "κυνηγού της Ακροδεξιάς", ανοίγοντας όμως επικίνδυνες κερκόπορτες στο δημοκρατικό πολίτευμα» αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την τροπολογία Βορίδη και συνεχίζει:

«Αυτό που προσθέτει ουσιαστικά αυτή η τροπολογία στις σχετικές διατάξεις είναι πως αρκεί οριστική και όχι αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για να ισχύσει ο περιορισμός στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Με πρόσχημα μια πραγματικά αποτρόπαια περίπτωση, αποκλείει άτομα από τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, παίζοντας στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και πυροδοτώντας δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Όλα αυτά, για να παίξει το υποκριτικό χαρτί ότι "καταπολεμά έμπρακτα τον φασισμό, αποκλείοντας τους καταδικασμένους ναζί εγκληματίες από το να κατέλθουν σε εκλογές", όταν στην πράξη ρίχνει διαρκώς λάδι στη φωτιά της Ακροδεξιάς με το δόγμα Νόμος και Τάξη, τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, την ξενοφοβία και τον εθνικιστικό μαξιμαλισμό, με μπροστάρηδες τις "μεταγραφές του Καρατζαφέρη", Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και τα ΜΜΕ των εντολέων τους ολιγαρχών. Το επίδικο λοιπόν της εν λόγω τροπολογίας δεν είναι να καταπολεμηθεί η Ακροδεξιά, αλλά να την καρπωθεί η ΝΔ.

το σήμερα του Μέρα25
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τα πολιτικά δικαιώματα πρέπει να προσεγγίζονται πάντα επί της Αρχής, δεν επιτρέπονται εκπτώσεις ανά περίπτωση, έστω κι αν πρόκειται για τον ναζί εγκληματία Κασιδιάρη. Το ζητούμενο άλλωστε πολιτικά δεν είναι ο αποκλεισμός ατόμων, αλλά το τσάκισμα των ιδεοληψιών τους στην κοινωνία. Με αυτά τα επικοινωνιακά, εξόχως επικίνδυνα τερτίπια της κυβέρνησης, τα εν λόγω άτομα προβάλλονται και ως πολιτικά διωκόμενοι, επικαλούνται μάλιστα την ίδια τη Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι η "Δημοκρατία τους μας φοβάται"».