Στο δρόμο προς το Συνέδριο το ΜέΡΑ25

Ολοκληρώθηκε ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΜέΡΑ25, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ενέκρινε τα κείμενα για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 4, 5 και 6 Ιουνίου στα Λιπάσματα Δραπετσώνας. Ο γραμματέας, Γιάνης Βαρουφάκης, έθεσε το κόμμα «σε θέση μάχης» και τόνισε ότι πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθεί «ακόμη περισσότερο απ' όταν ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό κίνημά μας», αναφερόμενος στο Diem25.

Κατά την ομιλία τους στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για «εξαιρετικό προσυνεδριακό διάλογο», σημειώνοντας ότι «το ΜέΡΑ25 δεν μεγαλώνει μόνο, αλλά και ωριμάζει πολιτικά».

«Η συζήτηση που έχει γίνει είναι εξαιρετική και πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθούμε ακόμα περισσότερο απ' όταν ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό κίνημα μας», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το συνέδριο του κόμματος, «που θα γίνει σε αυτή την ταξική συνοικία της Αττικής, στη Δραπετσώνα, θα είναι το εμβόλιο της ενίσχυσης της συλλογικότητας μας στην προσπάθεια να διεμβολίσουμε το μνημονιακό κατεστημένο και να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε ένα ολόκληρο, απάνθρωπο και περιβαλλοντοκτόνο σύστημα εκμετάλλευσης».

 

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και θέση μάχης για όλα όσα έρχονται σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Είμαστε απαραίτητοι για το προοδευτικό κίνημα και για τους πολίτες της χώρας όσο και αν η ολιγαρχία, τα ΜΜΕ και το μνημονιακό σύστημα θέλουν να μας αφανίσουν».

Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε εκτενή αναφορά στα γεγονότα στην Παλαιστίνη, μιλώντας για «Απαρτχάιντ που χτίζει η ηγεσία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη μαζί με τα ΜΜΕ, το ΝΑΤΟ και τους εγχώριούς της μνημονιακούς συμμάχους».

Τέλος, αναφερόμενος στο Φόρουμ των Δελφών, το χαρακτήρισε «“Δελφινάριο της Κλεπτοπίας” στο οποίο πέραν της ολιγαρχικής Ν.Δ., συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ της συνθηκολόγησης με “αριστερό” πρόσημο».

Η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή της, Κώστα Μπιτσάνη, ο οποίος έκανε λόγο για έναν εποικοδομητικό και παραγωγικό προσυνεδριακό διάλογο.

ΜέΡΑ25
eurokinissi

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συζητώντας και εγκρίνοντας τα κείμενα βάσης.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση ενός ψηφίσματος «ενάντια στην εργασία τις Κυριακές και ιδιαίτερα την αιφνίδια απόφαση για ανοιχτά καταστήματα, τόσο αυτή, όσο και την επόμενη Κυριακή, συνεχόμενα, παρά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων».