Γεννηματά: «Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί να συνεχίζει να παριστάνει τον ανεύθυνο άρχοντα»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίς το απόγευμα με τους γραμματείας των Ν.Ε. της Αττικής τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει να παριστάνει τον "ανεύθυνο άρχοντα" που αναζητά συνεχώς ενόχους στους πολίτες. Έχει ευθύνη να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία των πολιτών»

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι είναι λάθος ο εφησυχασμός καθώς η πανδημία παραμένει και η κυβέρνηση επιμένει να παρουσιάζει μια «μαγική» εικόνα. «Μετά την περσινή καρτ ποστάλ του πρωθυπουργού με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, παρακολουθούμε φέτος το τρέιλερ μιας “Ελλάδας- Κρουαζιερόπλοιο” με δήθεν ανέμελους και χαρούμενους ταξιδιώτες», ανέφερε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να επαναλάβει η κυβέρνηση τα λάθη του περσινού καλοκαιριού που οδήγησαν σε έξαρση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά «ο τουρισμός άνοιξε αλλά προς το παρόν χωρίς τουρίστες και η κυβέρνηση καταφεύγει και πάλι στις αναστολές των 534 ευρώ. Οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου μένουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο του λουκέτου, ενώ οι εργαζόμενοι τους βιώνουν την ανασφάλεια και τον κίνδυνο της απόλυσης».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε και την εν εξελίξει μεγάλη πυρκαγιά στη Δυτική Αττική: «Δυστυχώς με την πρόσφατη πυρκαγιά αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά -μετά την αποτυχία της στην διαχείριση του “Ιανού” και της “Μήδειας”- ότι οι σχεδιασμοί της Πολιτικής Προστασίας μένουν μόνο στα χαρτιά», τόνισε ενώ σημείωσε πώς κανένα έργο πρόληψης δεν προχώρησε, «ούτε ζώνες πυρόσβεσης υπήρχαν, καθαρισμοί δεν έγιναν, ακόμη και το 112 λειτούργησε με σημαντική καθυστέρηση».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται και την Πολιτική Προστασία ως χώρο για επικοινωνιακά σόου. Μπροστά σε κάθε δυσκολία ή απειλή φυσικής καταστροφής, αναδεικνύεται δυστυχώς η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα