Αχτσιόγλου- εργασιακό νομοσχέδιο: Δεν παρέχει καμία προστασία από τις απολύσεις

«Το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ παραβιάζει βάναυσα και καταργεί το 8ωρο, ο εργαζόμενος θα δουλεύει 10 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ1 και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει ελευθερία του εργαζόμενου να αρνηθεί την παροχή της εργασίας του. Ο εργαζόμενος θα σπρώχνεται από την ανάγκη, θα απειλείται με απόλυση και με το ενδεχόμενο να δυσκολέψει η ζωή του την επόμενη μέρα».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «είναι ψευδεπίγραφη η επίκληση από τον κ. Χατζηδάκη της προστασίας από τις απολύσεις. Ο εργοδότης μπορεί να επικαλεστεί οποιονδήποτε λόγο για να απολύσει τον εργαζόμενο που δεν θα δεχθεί να δουλέψει 10ωρο» και υπενθύμισε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση «κατήργησε αμέσως τον βάσιμο λόγο και το αιτιολογημένο των απολύσεων» που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ήθελε την προστασία από τις απολύσεις γιατί κατήργησε τον βάσιμο λόγο;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενη στο Σ.ΕΠ.Ε υποστήριξε ότι από τη στιγμή που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση έχει σκοπίμως απαξιωθεί παντελώς.

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού ομάδων εργαζομένων, υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός είναι το βασικό προληπτικό μέσο με το οποίο μπορεί να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας. Πρέπει να έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα. Είναι πρώτιστο καθήκον να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες. Όμως, η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέσο».

Αναφερόμενη στον νόμο που ψήφισε η ΝΔ για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, δήλωσε ότι «πρόκειται για μία σοβαρή οπισθοδρόμηση στο οικογενειακό δίκαιο».

Σημείωσε, τέλος, ότι «ενώ όλα λειτουργούν κανονικά, με επιλογή της κυβέρνησης η Βουλή εξακολουθεί να υπολειτουργεί».