Στην Ηλεία σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας
(EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ANDREA BONETTI)

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς, φορείς της αγοράς, εργαζόμενους και αγρότες, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται την Ηλεία. 

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται σε μια περίοδο που οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ έντονες απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε δημόσια την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος στον νομό λόγω των κυβερνητικών επιλογών σε μια σειρά ζητήματα.

Κορωνίδα της απογοήτευσης των κατοίκων από την κυβέρνηση, η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Πύργου περιγράφεται το λιγότερο ως «προβληματική», ενώ σταγόνα σε ποτήρι που ξεχείλισε, η απόφαση του Πανεπιστημίου της Πάτρας να μεταφέρει σχολή ΤΕΙ που λειτουργεί στον νομό.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι αγρότες του νομού, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της πανδημίας και των ελλιπών μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, γεγονός που οξύνει τις κοινωνικές αντιδράσεις. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με δημάρχους του νομού, τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων των Νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, αλλά και με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, αγρότες και νέους.

Εξορμήσεις παντού

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοποιούν εξορμήσεις προκειμένου να αποκτήσουν ξανά μια σχέση γείωσης με την κοινωνία. Με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, έχουν γίνει μια σειρά από παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας που περιλαμβάνουν συναντήσεις και συζητήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εργατικά σωματεία αλλά και απλούς πολίτες, τους οποίους και ενημερώνουν για το αντεργατικό πνεύμα του νομοσχεδίου.