Αλεξιάδης: Τα οικονομικά στοιχεία διαψεύδουν τις προσδοκίες της ΝΔ

Τρύφων Αλεξιάδης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στα εμπόδια που «σκοντάφτει» η κυβέρνηση σχετικά με μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Οι παλινωδίες σε ό,τι αφορά τη φορολογία, όπου τα «κατηγορώ» για επιβολή φόρων μετατράπηκαν σε επεκτάσεις φόρων, δείχνουν τη μεταστροφή της ΝΔ και την «επιστροφή της στην πολιτική κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα, επισήμανε το γεγονός ότι η οικονομική πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να παρουσιάσει την εικόνα ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον αν. τομεάρχη, τα στοιχεία του α’ τριμήνου του 2021 δείχνουν ότι τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 234 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.

Αν. τομεάρχης οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ιδιωτικό χρέος

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «υπάρχει πλέον ένα τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Όπως ζητάμε κινήσεις για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους, πρέπει και στο ιδιωτικό χρέος η κυβέρνηση γρήγορα και όχι με επικοινωνιακά κόλπα και πυροτεχνήματα να δώσει λύσεις. Η αγορά δυσκολεύεται πάρα πολύ και, αν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, δεν θα μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα