Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Κλίμα συναίνεσης στο κόμμα

Συνεδριάζει στις 17.30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και θα συμμετάσχουν και οι 86 βουλευτές του κόμματος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να κάνει λόγο για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και το οποίο έχει χαρακτηρίσει «μάχη των μαχών».

Αλέξης Τσίπρας
(EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Επίσης, πρόκειται να αναφερθεί και στη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου, που
–όπως υποστήριξε και στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συζήτηση για τη συνεπιμέλεια– υποσκάπτεται από κυβερνητικά στελέχη.

Κλίμα συναίνεσης στη μάχη για το εργασιακό

Κομματικές πηγές αναφέρουν στο news2u.gr πως ανώτατα κομματικά στελέχη αλλά και ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη δουλειά της κομματικής βάσης αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ οι εσωτερικές αντιγνωμίες φαίνεται να έχουν παραμεριστεί, με το κλίμα συναίνεσης να είναι πια εμφανές σε όλες τις τάσεις του κόμματος. 

Εδώ και δύο περίπου μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε εργαζόμενοι, φορείς και συνδικάτα να λάβουν γνώση των διατάξεων και να αντιταχτούν στα κυβερνητικά σχέδια.

ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φουλάρει» τις μηχανές για εξίσου επιτυχημένη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του πρώτου 10ημέρου του Ιουνίου.