Συνάντηση Παπανδρέου - Μαργαρίτη για την Ανανεωτική Αριστερά

γαπ μαργαρίτης

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και της Γραμματείας της πολιτικής κίνησης Ανανεωτική Αριστερά, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση έγινε την περασμένη Τρίτη, με πρωτοβουλία του κ. Μαργαρίτη, στο Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» στον Κεραμεικό. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις στη σοσιαλδημοκρατία. Στο τραπέζι τέθηκαν οι νέες συνθήκες μετά την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ και τη διεθνή αντιπαράθεση μεταξύ νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών επιλογών για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο.

ΓΑΠ
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έγινε λόγος για το εσωκομματικό ζήτημα και τις επικείμενες εκλογές. Ωστόσο, από πλευράς του κ. Μαργαρίτη εκφράστηκε η αγωνία της Ανανεωτικής Αριστεράς σε σχέση με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, και ιδίως το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που άλλωστε αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία της συνιστώσας την Πέμπτη.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Από τη συζήτηση προέκυψε και σχετική ανακοίνωση της Ανανεωτικής Αριστεράς, η οποία απαντά σε μια τέτοια προοπτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μια εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία, που απευθύνεται για εκλογικούς σχεδιασμούς μονόπλευρα στο πιο κοντινό ακροατήριο, αυτό του ΠΑΣΟΚ, δεν ωφελεί το κοινό μας εγχείρημα για έναν σύγχρονο, ευρύ φορέα της σοσιαλδημοκρατίας. Από αυτή την άποψη, η αντίληψη για ''επιστροφή'' στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακύρωση της εντολής των διαδικασιών του 2017 και των συνεδρίων του ΚΙΝΑΛ. Η εμμονή στο παρελθόν, το άγχος για την ιστορική δικαίωση του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν από μόνα τους σχέδιο για το μέλλον. Δεν απευθύνονται στις νέες γενιές και στα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι βεβαίως η ατμομηχανή του Κινήματος Αλλαγής, όμως με όλες τις δυνάμεις που το συγκροτούν θα οικοδομήσει έναν ανοιχτό, σύγχρονο φορέα της Κεντροαριστεράς».