Ραγκούσης: Ήμασταν επισπεύδοντες να υπάρξει η τροπολογία εναντίον της Χ.Α.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης παρενέβη για την τροπολογία της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως «ακριβώς αυτή την πρόταση την επομένη της καταδίκης της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση».

«Δεν ξέρω τώρα ειλικρινά αν γνωρίζετε, κ. Βορίδη, τη συζήτηση που έγινε στο Κοινοβούλιο ακριβώς γι' αυτό το θέμα πριν από πότε βγήκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, Οκτώβριο του 2020, δηλαδή πριν από ελάχιστους μήνες ουσιαστικά.

Ακριβώς αυτή την πρόταση την επομένη της καταδίκης  της Χρυσής Αυγής ήρθαμε εδώ και καταθέσαμε ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Και ακριβώς αυτή την πρόταση ο προκάτοχός σας, και δυστυχώς και όχι μόνος του, αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, έσπευσε να την καταγγείλει τότε, λέγοντας ότι για όλα φταίει ένας τρισκατάρατος Ποινικός Κώδικας και οι τροποποιήσεις που είχαν γίνει σε αυτόν. Και του λέγαμε τότε ότι η λύση είναι μία και είναι η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος  26 του 2012, που ορίζει την εκλογική νομοθεσία, και ότι έτσι μπορούμε πράγματι να στερήσουμε τη δυνατότητα από αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να ξαναπαρελάσουν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Εμείς όχι απλώς είμαστε θετικοί, αλλά ήμασταν και επισπεύδοντες να υπάρξει αυτή η τροπολογία.

Επί της ουσίας, όμως, επειδή γίνεται και από εμάς μια συνεχής επεξεργασία των νομικών πλευρών, γιατί φαντάζομαι ότι κανείς από εδώ πέρα δεν θέλει, κ. Πρόεδρε, στο τέλος να εμφανιστούν ή να εντοπιστούν κενά, επί της ουσίας λοιπόν οποιαδήποτε παρατήρηση ή τροποποίηση θα την προτείνουμε στη συνέχεια της διαδικασίας.

Αλλά, ξαναλέω, να έχουμε όλοι υπόψη μας ότι αυτός είναι ο δρόμος και ήταν λάθος η προσέγγιση, η αρχική η κυβερνητική, ότι δεν υπήρχε αυτός ο δρόμος, για να είναι ειλικρινής.

Ο κ. Λιβάνιος μόνο το είχε παραδεχτεί τότε, ερχόμενος σε αντίθεση με τον κ. Θεοδωρικάκο.

Και ιδού τα αποτελέσματα, να προχωρήσει η ψήφιση, να κλείσει ο δρόμος σε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία» κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.