ΣΥΡΙΖΑ: Στη μάχη της πρώτης κατοικίας

ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου, έρχεται να προστεθεί στην ατζέντα των πρώτων πολιτικών θεμάτων που «σηκώνει» η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Μετά το νομοσχέδιο για τα εργασιακά καθώς και εκείνο για τα ΑΕΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρχεται να σηκώσει ψηλά το θέμα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. 

«Δεν πρόκειται απλώς για το πιο νεοφιλελεύθερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας, πρόκειται για εν εξελίξει κοινωνική καταστροφή» σημείωσε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας έτσι ένα στίγμα των αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα ακολουθήσουν.

«Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε... ρεπό και από την άλλη στο σφυρί τα σπίτια τους» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλέξης Τσίπρας

Ζητούν κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα

 Την ίδια ώρα, Φλαμπουράρης - Αχτσιόγλου - Ξανθόπουλος ζητούν την κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και την αντικατάστασή του με το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και διαγραφής του ιδιωτικού χρέους.

Φλαμπουράρης Αλέκος
(EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μπροστά οι εκλογές

Πηγές αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι μάχες που θα δώσει το κόμμα του, μαζί με κοινωνικές δυνάμεις, θα οδηγήσουν και στην πολιτική αλλαγή πολύ πιο γρήγορα από το καθορισμένο θεσμικά πλαίσιο, που είναι το τέλος της τετραετίας.

Το συμπέρασμα αυτό απορρέει και από τη συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, λέγοντας «ότι εκλογές θα ήταν καλοδεχούμενες, διότι θα τελειώσουμε μία ώρα αρχύτερα με αυτή τη λαίλαπα». Παρ’ όλα αυτά, η δική του αίσθηση –όπως την κατέθεσε– είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα το επιλέξει τώρα, «διότι αυτό θα ήταν μια ύβρις στην περίοδο της πανδημίας».

Αλέξης Τσίπρας

«Αν με ρωτάτε για το πότε θα γίνουν εκλογές, δεν είμαι μάντης, γιατί αυτό είναι στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι εκλογές θα έρθουν πιο γρήγορα από όσο τις σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου λόγω πολιτικών εξελίξεων που δεν θα μπορεί ο πρωθυπουργός να ελέγξει.