ΣΥΡΙΖΑ: Αρχές Ιουλίου η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την έναρξη των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας, έρχεται αρχές του Ιουλίου.

Η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα στο τριήμερο 2-4 Ιουλίου, ωστόσο αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό χαρακτήρα καθώς σε αυτήν θα επικυρωθεί ουσιαστικά και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εκπονήθηκε από ομάδα με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη.

Οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού οδήγησαν σε επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικώς για το Μάιο του 2020, μετατέθηκε για το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, όμως στη συνέχεια επιβλήθηκε καθολικό lockdown.

Οι αποφάσεις για τον χρόνο του τακτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο, ίσως μετά την ΔΕΘ, και εάν και εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

 Στο συνέδριο θα εκλεγούν επίσης τα νέα όργανα ενώ θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή προέδρου.

Στην προγραμματική συνδιάσκεψη του Ιουλίου θα συμμετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τα νεοκλεγμένα μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων όλης της χώρας, περίπου 1800 άτομα στο σύνολο.

 Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, εκτιμάται ωστόσο ότι ένα κομμάτι της θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης παρουσία των κεντρικών στελεχών και όλων όσοι βρίσκονται στην Αττική κι ενδεχομένως τα περιφερειακά στελέχη να συμμετάσχουν διαδικτυακά.

Στην προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει για μία ακόμη φορά πως η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη αρχίσει και να καλέσει τα στελέχη να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.