Απέρριψε η Τουρκία το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της απέρριψε σήμερα η Τουρκία.

Η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήρθε μετά την προκλητική επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στα κυπριακά κατεχόμενα Βαρώσια.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

«Το ψήφισμα είναι αποκομμένο από τις πραγματικότητες», δήλωσε η Άγκυρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για εκβιασμό.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Να θυμίσουμε πως χθες, Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε μη δεσμευτικό ψήφισμα, το οποίο καλεί τους ηγέτες της Ε.Ε. να «αναλάβουν δράση και να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις» σε βάρος της Τουρκίας, μια κίνηση που είναι πιθανό να ενισχύσει την απόφαση επιβολής κυρώσεων εις βάρος της στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Επικοινωνιακό σόου στα Βαρώσια

Στις 15 Νοεμβρίου, σε ένα επικοινωνιακό σόου, ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τα κυπριακά κατεχόμενα Βαρώσια, που παρέμενε ουδέτερη και περιφραγμένη ζώνη μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Τι υποστηρίζει η Άγκυρα

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει με αποφασιστικότητα τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και εκείνα των Τουρκοκυπρίων, χωρίς να υποκύπτει σε οποιεσδήποτε απειλές και εκβιασμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ψήφισμα είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των προσπαθειών οι σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε. «να τεθούν υπό ομηρία» από το κυπριακό ζήτημα, προστίθεται.

«Αν αυτή η προσέγγιση και νοοτροπία διατηρηθούν, δεν θα είναι δυνατό για τους θεσμούς της Ε.Ε. να συμβάλουν εποικοδομητικά στη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM