Γεννηματά κατά ΝΔ: Ανίκανη η κυβέρνηση ‒ Σύνοδος Κορυφής-φιάσκο

«Φιάσκο για την Ευρώπη η Σύνοδος Κορυφής», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά  «Ανίκανη η ελληνική κυβέρνηση»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «η υπόθεση των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε ένα φιάσκο για την Ευρώπη και ήττα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, ούτε ήπιες ούτε σκληρές κυρώσεις επιβάλλονται και όλα παραπέμπονται στο μέλλον. «Αντί για βήματα μπροστά, η Ευρώπη κάνει βήματα πίσω, πίσω και από τις αποφάσεις του περασμένου Οκτωβρίου», ανέφερε η κ. Γεννηματά, ενώ σημείωσε την «απροθυμία της Ευρώπης να λάβει τα αναγκαία μέτρα, η οποία θα αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία».

«Πλήρως ανίκανη η κυβέρνηση»

Καταλόγισε στην κυβέρνηση «πλήρη ανικανότητα» να προωθήσει στις Βρυξέλλες τα ελληνικά συμφέροντα, «έλλειψη αποφασιστικότητας» και «διαρκή υποχωρητικότητα» που «μας οδήγησαν εδώ».

«Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική στο θέμα της Τουρκίας, και αυτό πληρώνουμε», τόνισε.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Μιλούν για την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά όχι για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Εμείς μιλάμε για προοδευτικό φορολογικό σύστημα και φορολόγηση του πλούτου.

Μιλούν για στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά των λίγων και ισχυρών. Για εμάς δικαίωμα στη στήριξη έχουν όλοι, και οι μικροί και οι μεσαίοι», είπε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θεωρεί ότι η αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και η φτηνή και απαξιωμένη εργασία είναι το κύριο μέσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Προϋπολογισμός εικονικής πραγματικότητας

«Ο προϋπολογισμός είναι προϋπολογισμός εικονικής πραγματικότητας για την οικονομία, προϋπολογισμός εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε η ίδια.

«Καταψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό, που δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες των πολλών. Θα ψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες, που αυξάνονται, όπως πέρυσι είχαμε ζητήσει», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάζοντας τις δύσκολες μέρες με την έξαρση της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή των πολιτών καθώς και στην οικονομία, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε αδύναμη και ανίκανη να περιορίσει την ένταση, να καθυστερήσει και να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM