Γεωργιάδης: Μερικό άνοιγμα λιανεμπορίου στο τραπέζι

Ο τζίρος στα καταστήματα έφτασε στο 40%

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό παράθυρο για σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου αν διατηρηθεί η πτωτική πορεία των κρουσμάτων.

Του Μάκη Θεοδώση

Για το λιανεμπόριο ανέφερε πως «θα δούμε τα στοιχεία της επιτροπής μετά το ρεβεγιόν και η πρόθεσή μας είναι να πάμε σε μερική λειτουργία του εφόσον η πανδημία υποχωρήσει. Αυτή τη στιγμή θερίζει η πανδημία στην Ευρώπη, πρέπει να προσέξουμε πολύ», τόνισε.

«Η εικόνα της χώρας είναι καλή, εύχομαι να έχουμε την ίδια πορεία. Θα συνεχιστεί το click away, δεν ισχύει το 10% του τζίρου που υποστηρίζουν οι έμποροι, εμείς έχουμε στοιχεία που δείχνουν πως έφτασε στο 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δούλεψαν και τα καταστήματα της γειτονιάς κινήθηκαν. Η μηδενική κίνηση στα εμπορικά κέντρα έστειλε τον κόσμο σε εναλλακτικές αγορές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν είχαμε εμπορική χαρισάμενη ζωή, αλλά σώσαμε ένα μέρος του εμπορικού κόσμου με τις παρεμβάσεις μας», είπε, ενώ για τον ανασχηματισμό ανέφερε πως δεν είναι δική του δουλειά.

Όσον αφορά τη διαχείριση των χρεών της πανδημίας, ξεκαθάρισε πως «θα αποφασίσει η κυβέρνηση μόλις μάθει τον τελικό λογαριασμό της ζημιάς. Μόλις επανέλθει η κανονική ζωή, θα γίνει συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους και θα γίνει, αν χρειαστεί, και μερικό κούρεμα».

Όσον αφορά τη χρήση φυσιολογικού ορού στον πρωθυπουργό, απάντησε πως «οι θεωρίες συνωμοσίας οδηγούν τον κόσμο σε παραπλάνηση, το εμβόλιο υπάρχει και όλοι πρέπει να το κάνουν για το καλό της υγείας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM