Σκέρτσος - Self tests: 35 μαθητές και καθηγητές δήλωσαν θετικοί

Άκης Σκέρτσος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μέχρι στιγμής 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί δήλωσαν πως είναι θετικοί, σύμφωνα με τα όσα υπέβαλαν στην σχετική πλατφόρμα για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος αναφορικά με το άνοιγμα των λυκείων, τόνισε ότι από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ μέχρι στιγμής περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει πως είναι θετικοί. Παράλληλα, προανήγγειλε πως από την επόμενη βδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.  

Μεταξύ άλλων, o ίδιος τόνισε πως τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σταδιακή αποκλιμάκωση στις νέες εισαγωγές, αλλά ωστόσο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να παραμένει ασφυκτική. 

Self tests σε φαρμακεία
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Διαθέσιμη από σήμερα η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων

Διαθέσιμη από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου είναι η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορονοϊού θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου. Βάσει του ΑΜΚΑ μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο, μαζί με ενημερωτικό υλικό. Το αποτέλεσμα του πρώτου θα επιδεικνύεται για την προσέλευση στο σχολείο από Δευτέρα έως Τετάρτη και του δεύτερου την Πέμπτη. 

Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και την Κυριακή και εκεί αναγράφονται και οι ώρες λειτουργίας του κάθε σημείου, όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα