Μακρή: Τηλεκπαίδευση για όσα παιδιά είναι θετικά στον κορονοϊό

Η Ζέττα Μακρή στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας για όλα τα θέματα γύρω από το άνοιγμα των λυκείων, τόνισε πως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό παραμένουν στους 613 και χαρακτήρισε θετικό γεγονός τη μεγάλη προσέλευση για τη χρήση self tests.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιστροφής στη διά ζώσης εκπαίδευση συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις ακολούθησε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Τα 613 αυτά κρούσματα, σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς, θα μπορούσαν να μολύνουν από 5.000 έως 8.500 συνανθρώπους μας».

 

«Οι θετικοί στον κορονοϊό θα προσέλθουν να κάνουν διαγνωστικό τεστ για να επιβεβαιωθεί ή όχι το αρχικό αποτέλεσμα. Εάν είναι θετικό, θα ακολουθηθούν οι οδηγίες, εάν όχι, θα επιστρέψουν στα σχολεία»

«Με τηλεκπαίδευση όσα παιδιά βρέθηκαν θετικά»

«Μπορούν τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά να παρακολουθήσουν με τηλεκπαίδευση συγχρόνως το μάθημα που θα γίνεται διά ζώσης ή να συμμετέχουν στα διαδικτυακά τμήματα. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό, διότι δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα νοσήσουν» αποσαφήνισε, μιας και υπάρχει και σχετική εγκύκλιος.

Η Ζέττα Μακρή στη Βουλή
EUROKINISSI/ΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗΣ

«Ήταν μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο μας αυτό, μέσα σε λίγο διάστημα έγινε μια τιτάνια προσπάθεια ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να εφοδιαστούν με όλα τα όπλα που υπάρχουν» διεμήνυσε η υφυπουργός.

«Δεν θα πάρουν απουσίες τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά»

«Τα θετικά παιδιά δεν θα πάρουν απουσίες» εξήγησε και τόνισε πως το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Μέσα στον Ιούνιο οι Πανελλαδικές, με μειωμένη ύλη»

«Οι Πανελλαδικές θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, με μειωμένη κατά 30% την ύλη» δήλωσε η κ. Μακρή και υπογράμμισε πως είναι πιθανή η παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες.