Γεωργιάδης: Σε δύο εβδομάδες η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μιλώντας στη διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επισήμανε ότι είναι λογικό να υπάρχει φόβος και ανησυχία για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσει, αλλά σε δύο εβδομάδες από τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι σήμερα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να προλάβει την τουριστική περίοδο και γι' αυτό επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, στους οποίους, μετά τις ευπαθείς ομάδες, θα πάρουν σειρά οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους, με προτεραιότητα στον τουρισμό και την εστίαση.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης που μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και υλοποιηθεί για την ενίσχυση της οικονομίας δεν προκαλούν καμία ανησυχία όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης θα συνεχιστούν, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι να διαφανεί ότι έχει αρχίσει να εκκινεί ξανά η οικονομία, καθώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την επόμενη ημέρα άρσης του lockdown.