Πιερρακάκης: «Είμαστε πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν τα SMS»

Κυριάκος Πιερρακάκης
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προανήγγειλε την πλήρη κατάργηση των μετακινήσεων με SMS σύντομα. Μάλιστα, με δεδομένο ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα (3/5) ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν, εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον AΝΤ1. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το πώς και το πότε θα γίνει αυτό θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους το προσεχές διάστημα.

κινητό με sms στο 13033
© kalimera-ellada.gr

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τόνισε, μεταξύ άλλων, πως από την επόμενη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης δίχως SMS.

Για την εκστρατεία εμβολιασμών κατά του κορονοϊού

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε χθες το βράδυ πως η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 άνοιξε λίγο νωρίτερα, σημειώνοντας μάλιστα πως ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Στη συνέχεια, ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Η ίδια διαδικασία πρόκειται να ακολουθηθεί και για την ηλικιακή ομάδα 40-44, η πλατφόρμα για την οποία θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία θα εμβολιαστεί επίσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ακόμη ότι όσοι το επιθυμούν, και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα