Πελώνη: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Πελώνη
(EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «αύριο συνεδριάζει η επιτροπή για μια σειρά από ζητήματα. Για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου και για το click inside, για το πώς θα γίνουν όλα αυτά. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα».

«Προφανώς, επιτηρούμε και αξιολογούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε στιγμή. Είμαστε σε μια καλή, σταθερή φάση αυτή τη στιγμή για να το κάνουμε και πάντα βέβαια προσέχουμε. Ο στόχος είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Αυτό εξαρτάται και από όλους εμάς. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε. Και φυσικά, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί με τους ρυθμούς αυτούς και επιταχύνονται, τόσο πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να πάμε σε μια νέα κανονικότητα» υπογράμμισε.

Πελώνη
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Η Ελλάδα είναι στη δέκατη θέση της Ε.Ε. σε εμβολιασμούς»

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί και πάνω από τον μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ένα αφήγημα καταστροφολογίας»

«Φοβάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ένα αφήγημα καταστροφολογίας –σαν να εύχεται την καταστροφή–, το οποίο προσπαθεί να επιβεβαιώσει κάθε φορά και δεν του βγαίνει. Δυστυχώς γι' αυτόν, αλλά ευτυχώς για τη χώρα» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως υπάρχει επιτάχυνση των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα.

Πελώνη
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

«Είμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Ανοίξαμε πάρα πολλές ηλικιακές ομάδες. Και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και τις υπόλοιπες ομάδες τον Ιούνιο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, είπε πως όσο θα προχωράει ο εμβολιασμός, τόσο μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας θα αποκτάμε. «Υπάρχουν όμως μεγάλοι δείκτες αβεβαιότητας και η πορεία εξαρτάται και από όλους εμάς. Όσο προχωρά, ωστόσο, ο εμβολιασμός, τόσο θα μπορέσουμε να αφήνουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια. Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέχουμε, να μην εφησυχάζουμε. Το εμβόλιο είναι μια ασπίδα, είναι ένα δώρο. Πρέπει όλοι να δεχτούμε αυτό το δώρο» επισήμανε.