Σκυλακάκης: Προτιμούμε τις ενισχύσεις επιχειρήσεων - Όχι «τυφλά» μέτρα τύπου κουρέματος

Θεόδωρος Σκυλακάκης στο βήμα της Βουλής
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI)

Για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Σε ό,τι αφορά το γενικότερο θέμα της ρύθμισης, θα υπάρξουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις» δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ενώ πρόσθεσε πως «η γενική κατεύθυνση είναι ότι εμείς προτιμούμε τις ενισχύσεις στις επιχειρήσεις που γίνονται με κριτήρια και όχι τα ''τυφλά'' μέτρα τύπου κουρέματος, τα οποία αφορούν δικαίους και αδίκους».

«Οι υποχρεώσεις που δημιούργησε η πανδημία, δηλαδή οι αναβολές και η επιστρεπτέα, είναι της τάξεως περίπου των 6 με 7 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό πως εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ξανά στη ρύθμισή τους πολίτες που την έχασαν χωρίς δική τους ευθύνη.

Σκυλακάκης
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το ουσιαστικό σε αυτή τη φάση είναι αυτοί που έχασαν, χωρίς να είναι δική τους ευθύνη, να επανέλθουν» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε θετικά κατόπιν εορτής, συνεπώς δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάτι. Δεύτερον, διάβασα προσεκτικά τις 11.636 λέξεις με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρήκα ούτε έναν αριθμό, δεν μας είπε καν αν θα ζητήσει τα δάνεια και με ποιο τρόπο θα τα διαθέσει. Αυτό συνεπάγεται δύο πράγματα: είτε ότι δεν έχει γίνει κάποια επιπλέον επεξεργασία είτε επειδή δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει περισσότερα».

«Δεν έχει καμία πρακτική χρησιμότητα κάτι που δεν έχει αριθμούς. Η πρόταση Μπάιντεν είναι πολύ συγκεκριμένη και αναφέρει πού θα πάνε τα λεφτά» τόνισε. Και κατέληξε: «Η κοινή γνώμη θέλει πράξεις». 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα