Νέος εκλογικός- Πέτσας: Μπαίνει ταφόπλακα στον νόμο Σκουρλέτη

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6», ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως με τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει ταφόπλακα στον νόμο Σκουρλέτη, «με τον οποίο διαφωνούσαν και αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος είχε προκαλέσει πρωτοφανή ακυβερνησία και θα οδηγούσε σε τέλμα, αν δεν ερχόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις».

Επισήμανε ακόμη πως η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει αρμοδιότητες για να ρυθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών, υπογραμμίζοντας  πως «το Σύνταγμά μας επιτάσσει η Αυτοδιοίκηση να έχει σοβαρές λειτουργικές αρμοδιότητες για να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, και αυτό πετυχαίνει ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι είναι σημαντική πρόνοια του νομοσχεδίου η επαναφορά της 5ετίας και ο καθορισμός ημερομηνίας για τις εκλογές, ώστε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την κατάρτιση των συνδυασμών, και αποτελεί καλό παράδειγμα και για τις εθνικές εκλογές.

Σχετικά με τις αρμοδιότητες στο Δημόσιο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ξεκινά μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο η σχετική συζήτηση και «θα έχουμε ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων προκειμένου μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουμε ένα πλαίσιο που θα διέπει αυτές τις αρμοδιότητες και να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος είναι υπεύθυνος».