Συνεπιμέλεια – Βουλή: «Γαλάζιο αντάρτικο» - ποιοι βουλευτές διαφωνούν

μαριέττα γιαννάκου βουλή
© (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Με τη Μαριέττα Γιαννάκου να ξεκαθαρίζει ότι δεν «μπορεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο» αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις αλλά και τους αντιδρώντες βουλευτές να αυξάνονται, προχωρά η συζήτηση στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών από τους δυο γονείς.

Ο όρος «εξίσου» σε ό,τι αφορά στην άσκηση της γονικής μέριμνας είναι αυτός που «χτυπά» σε όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούν. Η πιο ηχηρή διαφοροποίηση είναι αυτή της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο εάν δεν διαγραφεί η λέξη «εξίσου» από την διάταξη που ορίζει πως «η γονική μέριμνα ασκείται από κοινού και εξίσου». Η κα Γιαννάκου εκφράζει επιφυλάξεις και για την υποχρεωτικότητα του χρόνου (1/3) που μπορεί να περνά το παιδί με τον γονιό με τον οποίο δεν διαμένει.

Τσιάρας

Η ίδια, μάλιστα, επιτέθηκε και στον ίδιο τον κ. Τσιάρα γιατί ο υπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξη του υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις οφείλονται στα προσωπικά βιώματα του κάθε βουλευτή. «Κατηγορήσατε όσους κάναμε προτάσεις ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του παιδιού αλλά παίρνουμε θέση υπερ του ενός ή του άλλου γονέα. Τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» φτάσατε στο σημείο να πείτε ότι οι προτάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Οι προτάσεις μας κύριε υπουργέ προέρχονται από την κοινή λογική. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν την άποψή τους» είπε η κα Γιαννάκου από το βήμα για να χειροκροτηθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αστερίσκοι και από τον Βολουδάκη

Μετά τις Γιαννάκου, Καραμανλή, Κεφαλογιάννη, στους γαλάζιους βουλευτές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο προστέθηκε και ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης. «Ακούω την άποψη και την συμμερίζομαι ότι το «εξίσου» περισσεύει. Πρέπει να είμαστε ακριβείς και λεπτομερείς. Δεν πρέπει μια μεταρρύθμιση που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση να χαθεί. Θα σας καλούσα να το επανεξετάσετε. Ακούω την άποψη του υπουργείου. Ακουσα και τις απόψεις έγκριτων νομικών εγώ δεν είμαι νομικός. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συμφέρον των παιδιών» είπε ο βουλευτής, χωρίς ωστόσο οι διαφωνίες του να δείχνουν διαφοροποίηση.