Πλακιωτάκης για ΠΕΝΕΝ: Λανθασμένη πρακτική να κινηθούν εκτός νομιμότητας

Σε δήλωση για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και σημειώνει:

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν».

Να θυμίσουμε πως οι ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ αποφάσισαν να λύσουν την 24ωρη απεργία τους και να επιτρέψουν σε εννέα πλοία της γραμμής να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους στις 9.00.

Το πρωί, και ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη, συνδικαλιστές εμπόδισαν δρομολόγιο να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές ταξιδιωτών και κλίμα έντασης.

Νταλακογιώργος: «Επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές»

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχτηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε τη «μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε ούτε επιθυμούσαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπήρξε ενημέρωση των επιβατών

Το Πρωτοδικείο Πειραιά είχε κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία των ναυτεργατών για σήμερα, 3 Ιουνίου, εκδικάζοντας προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ακτοπλόοι (ΣΕΕΝ).

Την απεργία είχαν εξαγγείλει οι διοικήσεις 13 ναυτεργατικών σωματείων, ωστόσο 12 από αυτά αποφάσισαν να συνταχθούν με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και να απεργήσουν στις 10 Ιουνίου και όχι σήμερα.

Ωστόσο, η ΠΕΝΕΝ παρέμενε αμετακίνητη στη θέση της και θα πραγματοποιήσει κανονικά την 24ωρη απεργία την Πέμπτη.