Χατζηδάκης: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας εγγύηση για 8ωρο και υπερωρίες

Χατζηδάκης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη σημασία της νέα ψηφιακής κάρτας εργασίας καθώς και στον τρόπο λειτουργίας της αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός επισήμανε ότι στο εξής θα γίνεται ψηφιακή καταγραφή του 8ώρου, των υπερωριών και όλων των στοιχείων απασχόλησης του εργαζομένου.

«Φέρνουμε για οκτάωρο και υπερωρίες την ψηφιακή κάρτα απασχόλησης, η οποία αποτελεί εγγύηση» είπε, σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθεί μια εφαρμογή για smartphones ώστε να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία. «Οι υπερωρίες όχι μόνο απλώς πληρώνονται, αλλά αυξάνονται κιόλας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ακόμη ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με πρωτοβουλία του εργαζομένου, ενώ θα είναι άκυρη η απόλυση αν ο εργοδότης πάρει την πρωτοβουλία.

Κωστής Χατζηδάκης
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Διευρύνουμε τον μακρύ κατάλογο προστασίας του εργαζομένου»

«Σήμερα υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος προστασίας του εργαζομένου. Τον κρατάμε και τον διευρύνουμε. Βάζουμε τη διευθέτηση και μια αντίστοιχη ρύθμιση για την τηλεργασία αλλά και την πατρότητα» τόνισε ακόμη, ενώ πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει ένταση στη σχέση εργοδότη - εργαζομένου, ο δεύτερος αποχωρώντας θα παίρνει αποζημίωση, μπορεί και τριπλάσια από την έως τώρα».

Τοποθετούμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, επισήμανε ο υπουργός: «Δεν κάνουμε συζήτηση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Μιλούν για κάτι ανύπαρκτο. Πόσο πια ψέματα για το οκτάωρο και τις υπερωρίες. Είναι ένα μέτρο που ίσχυε με όλες τις κυβερνήσεις. Υιοθετούμε ευρωπαϊκή οδηγία που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει ήδη στο 54% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων το μέτρο αυτό.

«Η συζήτηση τώρα πρέπει να εστιαστεί στην εφαρμογή του νομοσχεδίου» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. Αναφερόμενος στην Επιθεώρηση Εργασίας, έκανε γνωστό ότι πλέον ως υπηρεσία δεν θα ανήκει στο υπουργείο Εργασίας και ότι θα αναβαθμιστεί.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα