Πέτσας: Έκτακτη επιχορήγηση 2,84 εκατ. ευρώ για αντιπυρική προστασία

Στέλιος Πέτσας στο Αλεποχώρι
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε συνέχεια της επιστολής του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν για την αντιπυρική περίοδο, κατανέμεται με απόφασή του συνολικό ποσό ύψους 2.840.000 ευρώ σε 14 δήμους της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση ανταποκρίνεται στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας 11 δήμων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

όχημα πυροσβεστικής για φωτιά στα Μαρμαράδικα
© Twitter

Το ποσό καλύπτει την εκτέλεση εργασιών που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών της «Μήδειας» και την ενίσχυση της πυροπροστασίας. Οι δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, καθαρισμούς και απομάκρυνση καύσιμης ύλης.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Στηρίζουμε τους δήμους για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο καιρό απαιτηθεί».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα