Νίκος Χαρδαλιάς: Στη Ρόδο με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Στη Ρόδο θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα δώσει το «παρών» μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στην τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, επί της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου στην περιοχή Χαράκι.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η γέφυρα αυτή είχε καταρρεύσει τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν θύματα ή τραυματισμοί, καθώς λίγες ημέρες πριν από την κατάρρευση η πρόσβαση είχε αποκλειστεί, σε συνέχεια κήρυξης της περιοχής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με εντολή του κ. Χαρδαλιά.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η εν λόγω περίπτωση στη Ρόδο αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης προληπτικής κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δυνατότητα η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει, επίσης, αυτοψία στον χώρο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) που κατασκευάζεται στο νησί, ενώ θα επισκεφθεί και το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του που συμβάλλει στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.