Παράταση Lockdown - «Λουκέτο» στο λιανεμπόριο

Την παράταση του lockdown αλλά και τον τρόπο που θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε πως το lockdown παίρνει παράταση έως τις 18 Ιανουαρίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζονται οι απαγορεύσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης, παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των εκκλησιών, όπου οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών. Τέλος, η αναστολή ισχύει και για την εφαρμογή του click away.

Άνοιγμα σχολείων

Από την Δευτέρα 11.01.2021 ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ τα μέτρα θα εξετάζονται σε εβδομαδιαία βάση και θα γίνονται αντίστοιχες ανακοινώσεις κάθε Παρασκευή.

Σημειώνεται πως θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, αλλά και χρήση περισσότερων εισόδων. Δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Συγχρόνως, συνεχίζουν να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και αντισηπτικών, οι καθαρισμοί και οι αποστάσεις.

7ημερη καραντίνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε τη νέα αεροπορική οδηγία, κατά την οποία όσοι επιβάτες γυρνούν στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM