Πέτσας: Να γιορτάσουμε εμείς και όχι ο κορονοϊός

Αύριο τα μέτρα για τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επισήμανε την προσήλωση που πρέπει να δείξουμε όλοι μας στο να χαρούμε τις γιορτές πρώτα εμείς και να μη δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να κάνει αυτός γιορτές.

Ανέφερε πως υπάρχουν 386 σημεία καθαρού ελέγχου του κορονοϊού και πως με τη βοήθεια του στρατού «θα επιτύχουμε τη γρήγορη ανίχνευσή του». «Με την ειδική πλατφόρμα θα μπορούν όλοι με ραντεβού να κλείσουν το τεστ, εκτός από αυτούς που έχουν συμπτώματα», συμπλήρωσε.

Του Μάκη Θεοδώση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως ο απολογισμός του έργου για το 2020 θα γίνει στην αυριανή ‒τελευταία‒ συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 11.00 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη.

Κατέθεσε πως με επείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ρυθμίζονται:
  • H παράταση των γρήγορων τεστ.
  • Οι προσλήψεις και οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των υγειονομικών περιφερειών.
  • Η άμεση μετατροπή κλινών σε κλίνες κορονοϊού.
  • Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6% για τα άτομα με αναπηρία όρασης και απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι 1.600 κ.εκ.
  • Μέριμνα για προσωπικό στον ΕΦΚΑ για τις εκδόσεις των εκκρεμών συντάξεων.
  • Οι κρίσεις για προαγωγές στον στρατό.
  • Η δυνατότητα υπαγωγής στις 120 δόσεις στους ΟΤΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωσή της για την πορεία της πανδημίας, και ανακοίνωσε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την προσεχή Τετάρτη στην Κεντρική Μακεδονία, που είχε αναβληθεί λόγω καιρού το Σαββατοκύριακο.

Για τα σχολεία ανέφερε πως «αφού τηρήσουμε τα μέτρα, θα πέσει το ιικό φορτίο και δεν θα χρειαστεί παράταση μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου».

Όσον αφορά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, τόνισε πως «μιλάμε για τις μετακινήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», ενώ αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

«Αυτή τη στιγμή με το e-testing ανεβάζουμε τον αριθμό στους 12.000 ελέγχους», δήλωσε ο κ. Πέτσας. «Για τη Δυτική Αττική θα περιμένει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσει ανάλογα η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την Τουρκία, τόνισε πως «μόνο αν σταθεροποιηθεί η συμπεριφορά της γείτονος, θα μπορούν να επαναρχίσουν οι διερευνητικές συζητήσεις».

Για την αγορά νέων εμβολίων απάντησε «πως μένουμε στην αρχική αγορά ανάλογα με τον πληθυσμό».

Τέλος, αναφορικά με την ισότητα των ΤΕΕ αποφασίστηκε πως το θέμα είναι να προχωρήσουν οι αναγνωρίσεις των πτυχίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM