Θεοδωρικάκος: Με εξετάσεις και οι πολύτεκνοι στο Δημόσιο ‒ Διατηρούνται τα ποσοστά τους  

Με εξετάσεις και οι πολύτεκνοι στο Δημόσιο, αλλά θα διατηρούνται τα ποσοστά τους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε τηλεδιάσκεψη με την ΑΣΠΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεδιάσκεψη με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με την οποία συζήτησε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο καθώς επίσης τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ. Το προεδρείο της ΑΣΠΕ συμφώνησε με την κεντρική επιλογή του νομοσχεδίου για διεξαγωγή πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, ώστε να μπαίνουν στο Δημόσιο οι πλέον άξιοι, κάτι που αφορά και όλες τις ειδικές ομάδες, όπως είναι και οι πολύτεκνοι, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα, διευκρινίστηκε από τον ίδιο ότι διατηρούνται ως έχουν οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμεΑ και συγγενείς ΑμεΑ.

Η τοποθέτηση του υπουργού για το Δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών προ ολίγων ημερών είχε δηλώσει πως θα πρέπει να ενισχυθεί η αξιοκρατία στον χώρο του Δημοσίου, δηλώνοντας μάλιστα πως θα είναι ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί το 2021 στη Βουλή. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Η εμπιστοσύνη είναι το σήμα κατατεθέν και στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε για το σύστημα εισαγωγής στο Δημόσιο, μέσα από την ενίσχυση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ. Πριν από 26 χρόνια ο αείμνηστος Σάκης Πεπονής είχε δημιουργήσει το ΑΣΕΠ, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μια εγγύηση αντικειμενικότητας. Όμως, έχουμε ανάγκη να ενισχύσουμε την αξιοκρατία, γι’ αυτό η κεντρική κατεύθυνση και η πεμπτουσία του νέου νόμου που ετοιμάζουμε, και ο οποίος θα είναι ο πρώτος νόμος που πιστεύω ότι θα ψηφιστεί το 2021 από τη Βουλή, είναι ότι για να μπεις στο ελληνικό Δημόσιο, πρέπει να το αξίζεις. Πρέπει ο κατάλληλος άνθρωπος να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM