Γιάννης Γκίκας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών»

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των πολιτών εν μέσω πανδημίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ενώ παράλληλα στάθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή για την ανάπλαση του δήμου

Ο Γιάννης Γκίκας έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη αναφερόμενος στην πανδημία, τα μέτρα προστασίας αλλά και στα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Αιγάλεω.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Θανάση

H πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες στη χώρα. Ποια μέτρα έχετε λάβει για την προστασία των πολιτών; Οι πολίτες συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω lockdown;

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τους δημότες κουρασμένους από τα μέτρα και με οικονομικές δυσκολίες. Λόγω αυτών των συνθηκών τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται και πληθαίνουν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας που καλείται να ανταποκριθεί στα θέματα πρόνοιας και παροχής βοήθειας σε τοπικό επίπεδο. Στον Δήμο Αιγάλεω, οι υπηρεσίες βοήθειας στο σπίτι και ψυχολογικής υποστήριξης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Για την κάλυψη των αυξημένων αυτών αναγκών των δημοτών μεταφέρθηκε προσωπικό από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και της καθαριότητας των σχολείων, την περίοδο βέβαια που βρίσκονται σε αναστολή, και μαζί με την επισιτιστική βοήθεια που παρέχεται.

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τους δημότες αλλά και τους εργαζομένους. Κανένας δημότης -και ιδίως οι ευάλωτες ομάδες- δεν πρέπει να μείνει χωρίς συσσίτιο, φάρμακα, ιατρική βοήθεια.

Τα ραντεβού με τις Υπηρεσίες, τα ψηφιακά πιστοποιητικά, οι συνταγογραφήσεις είναι μερικά από τα νέα μέσα που εξυπηρετούν τους δημότες και σέβονται τους εργαζομένους. Σε αυτή τη συγκυρία, οι δημότες σε μεγάλο ποσοστό ανταποκρίνονται στα μέτρα.

Όλοι βλέπουμε γύρω μας κάποια φαινόμενα μη τήρησης, αλλά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι για το κοινό καλό και για να ξεπεράσουμε την πανδημία είναι αναγκαίο να τα τηρούμε.

Ποια έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για την περαιτέρω ανάπλαση του δήμου;

Η πορεία των έργων συνεχίζεται κανονικά, ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν όσα έχει άμεσα ανάγκη η πόλη. Ο εξωραϊσμός των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι αναπλάσεις πλατειών και αλσών, η επέκταση και ανανέωση του φωτισμού στους δημόσιους χώρους, οι συντηρήσεις σχολείων και αύλειων χώρων είναι κάποια από αυτά.

Επίσης, έργα καθημερινότητας όπως επισκευές πεζοδρομίων, συντηρήσεις δρόμων, φροντίδα και πολλαπλασιασμός του πρασίνου για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον αποτελούν κάποια δείγματα ανάπλασης των περιοχών του δήμου.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Γκίκα στο kedenews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM