Κακλαμανάκης για Μπεκατώρου: «Μεγαλύτερος είναι ο βιασμός της ψυχής»

Για τα όσα συμβαίνουν στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας αλλά και για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Με αφορμή τα όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης δήλωσε πως υπήρχαν παράγοντες της Ομοσπονδίας που απειλούσαν παιδιά.

Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα: «Την Σοφία Μπεκατώρου την γνωρίζω πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο κορυφαία αθλήτρια, αποδεικνύει ότι και στην θάλασσα είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της, η οποία μετά τα όσα είχα πει στην Βουλή, κι ήλπιζα ότι θα ήταν η αρχή για την Σοφία και για άλλους αθλητές της ομοσπονδίας να μιλήσουν, δυστυχώς δικαιώνομαι. Από τα 19 μου λέω ότι η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει. 33 χρόνια μετά και με όσα καταγγέλει η Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας και στην χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα βιασμού της σιωπής.

Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Πιστεύω ότι δεν φτάνει να μην αδικούμε αλλά να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν, αυτή είναι η πραγματική έννοια της δικαιοσύνης για εμένα» είπε και συμπλήρωσε:

«Λυπάμαι για αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το σκοτάδι να απαντήσουμε. Είχα ακούσει δεξιά κι αριστερά κάποια πράγματα αλλά όχι τόσο συγκεκριμένα. Μεγαλύτερος είναι ο βιασμός του σώματος αλλά της ψυχής. Σε πολλά παιδιά έχουν καταστρέψει το όνειρό τους γιατί τα έχουν απειλήσει ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM