Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Ρότερνταμ από τον Ρούμπλεφ (vids-pic)

Ο Έλληνας τενίστας παρέδωσε τα όπλα στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ρότερνταμ, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ και ηττήθηκε με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον 23χρονο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 8 στον κόσμο) με 6-3, 7-6 (2) και δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Αποχωρεί από την ολλανδική πόλη, πάντως, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως αυτή θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (8/3).

Ο Ρούμπλεφ, από τη μεριά του, πήρε την τρίτη νίκη του σε έξι αγώνες κόντρα στον Τσιτσιπά και θα δώσει το παρών στον τέταρτο σερί τελικό σε τουρνουά ATP500.

https://twitter.com/i/status/1368228631361765382

 

Στο πρώτο σετ ο Ρούμπλεφ πήρε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και προηγήθηκε στη συνέχεια με 3-1. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντισταθεί, όμως έδειξε κουρασμένος και δέχτηκε νέο μπρέικ για το 6-3.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τους δύο παίκτες να κρατούν με σχετική άνεση το σερβίς τους και να φτάνουν στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ρούμπλεφ μπήκε πιο δυνατά, προηγήθηκε 4-0 και άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του δεύτερου σετ με 7-2 και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό.