Τσιτσιπάς - Ρολάν Γκαρός: Το τελευταίο βήμα πριν από τον τελικό

Στέφανος Τσιτσιπάς
© Twitter

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σήμερα θα δώσει μάχη για να βρεθεί στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Η αναμέτρηση του Έλληνα αθλητή με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι ο πρώτος χρονικά ημιτελικός και θα ξεκινήσει στις 15.50, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο μεγάλος αγώνας μεταξύ του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ. 

Ο θηριώδης Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ 

Ο Γερμανός τενίστας (Νο6 στον κόσμο), που γεννήθηκε στο Αμβούργο, είναι το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Στέφανος για να «κλειδώσει» τη θέση του στον τελικό. Ο 24χρονος έχει στις φλέβες του αθλητικά γονίδια, καθώς είναι γόνος του Αλεξάντερ Μιχαήλοβιτς και της Ίρινα, που υπήρξαν επαγγελματίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Στέφανος Τσιτσιπάς
© Twitter

Συνολικά, ο Ζβέρεφ βρέθηκε στα ημιτελικά έχοντας παίξει μόλις 17 σετ στο τουρνουά και σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Στέφανο. Τέλος, εκτός από τη μάχη του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ, δεσπόζει η «τιτανομαχία» ανάμεσα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 18.30.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας για την απόδοσή του κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ δήλωσε: «Με αξιολογώ κοντά στο ''10'', έπαιξα καλά, κάποιες στιγμές η προσοχή μου δεν ήταν εκεί πέρα και θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα, αλλά θα αξιολογούσα τον αγώνα σχετικά υψηλού επιπέδου από μεριάς μου. Έδειξα τον χαρακτήρα που θέλω να δείχνω μέσα στο γήπεδο, χωρίς παράπονα ή τίποτα τέτοιο, ήμουν εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι του αγώνα. Έμεινα συγκεντρωμένος, έμεινα πιστός στο ότι μπορώ να κάνω κάτι σήμερα και στο τέλος επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές μου.

Αν δεν είχα κάνει κάποια τάι μπρέικ, θα μπορούσε να πάει διαφορετικά ο αγώνας, αλλά έδειξα ψυχραιμία και είχα τρόπους συγκέντρωσης που εφάρμοσα καταπληκτικά, παρόλο που υπήρχαν σημεία στα οποία άρχισε να βρίσκει τον έλεγχο ο αντίπαλός μου. Ήμουν σε πολύ καλή φάση ψυχολογικά, παρότι βρισκόμουν κάτω στο σκορ. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό ότι στο τάι μπρέικ έμεινα αφοσιωμένος στη δουλειά μου και δεν άρχισα να σκέφτομαι άλλα πράγματα.

Θα προσπαθήσω αύριο να γυρίσω στο γήπεδο, μετά την αποθεραπεία, και να δουλέψω κάποια πράγματα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για άλλη μία φορά στα ημιτελικά. Στοχεύω ψηλά».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα