Πάσχα στην Αθήνα: «Ξεγλιστρούν» στα airbnb της παραλιακής

παραλιες

Του Κώστα Παππά

Μεγάλη ζήτηση έχουν τα ακίνητα που απευθύνονται σε μεσαία βαλάντια στις περιοχές της παραλιακής Αττικής, όπως εξήγησε στο kedenews.gr ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας. «Υπάρχουν δύο ταχύτητες. Σε ό,τι αφορά τα αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες, εκτός από τις βίλες, στα μεσαία βαλάντια, οικονομικά αυτά έχουν αγγίξει πληρότητα 100%» τόνισε και πρόσθεσε σε σχέση με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων για την εκμίσθωση των ακινήτων αυτών τα εξής: «Ακόμη και σε αυτά τα ακίνητα που απευθύνονται σε ανθρώπους μεσαίου οικονομικού επιπέδου πρέπει κάποιος να καταβάλει όλα τα χρήματα για να  “κλείσει” το ακίνητο. Τα μόνα που είναι διαθέσιμα πλέον είναι οι πολυτελείς βίλες που υπάρχουν στα προάστια».

 

πίνακας Αθήνα

 Από 270 ευρώ για τριήμερη διαμονή στο Σούνιο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τα διαθέσιμα ακίνητα στην επαρχία, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται σε επίπεδα χαμηλότερα του 2019. «Στην επαρχία παρασύρθηκαν και μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν και αυτοί το ίδιο πράγμα στα τουριστικά θέρετρα των περιοχών τους. Οι τιμές εκεί είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με το 2019, διότι στη Μονεμβασία ή τα Καμένα Βούρλα οι ιδιοκτήτες, επειδή ξέρουν ότι απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, στόχευσαν στους συντοπίτες τους.

Μπάκας

Θεμιστοκλής Μπάκας

Αντίστοιχα, στον νομό Αττικής οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με το 2019, εξήγησε ο κ. Μπάκας. «Στο Σούνιο, για ένα τριήμερο οι τιμές κυμαίνονται από 270 έως 516 ευρώ. Μια βίλα με πισίνα μπορεί να φτάσει τα 1.000 και τα 1.500 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kedenews.gr