Μιθριδάτης: Με 12λεπτο τραγούδι κάνει «diss» στην κυβέρνηση

Μιθριδάτης

Για την πολιτική σκηνή της χώρας αποφάσισε να γράψει ένα 12λεπτο αριστούργημα ο ράπερ Μιθριδάτης. Ο στιχουργός και συνιδρυτής του συγκροτήματος Ημισκούμπρια αναρτά συχνά βίντεο στις πλατφόρμες του διαδικτύου κατακεραυνώνοντας τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο συγκεκριμένο short music film, παραγωγή του ίδιου, το οποίο λέγεται «Για να μην τα χρωστάω», περιγράφει αναλυτικά τι συμβαίνει στις ζωές των πολιτών τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τη στοχευμένη κριτική του Μιθριδάτη δεν γλιτώνει κανένα από τα γεγονότα που έχουν σημαδεύσει τη χώρα μας, όπως για παράδειγμα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, τα πογκρόμ της Αστυνομίας, τα πληρωμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά φυσικά και η πανδημία, που έχει λάβει οικονομικές προεκτάσεις, και μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο έχουν πληγεί οι καλλιτέχνες.

Το βίντεο έκανε πρεμιέρα χθες στο YouTube στο κανάλι Imiz Biz Entertainment και μέχρι σήμερα έχει 45.000 προβολές. Τα σχόλια είναι στο σύνολό τους θετικά, με τους χρήστες του διαδικτύου να τον αποθεώνουν γράφοντας πως «κάποιος έπρεπε να τα πει».

Ενδεικτικά κάποιοι στίχοι:

«Οκτάωρη εργασία είναι μπαναλιτέ και κάθε υπερωρία θα είναι απληρωτέ».

«Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο κι έναν φλώρο έχεις ξαφνικά για τύραννο. Μια πρωθυπουργάντζα που έχει στην καβάτζα κάθε ορντινάντζα, δευτεράντζα για μπροστάντζα...».

«Ο Λουδοβίκος μας, ο άρχοντας, ο άναξ, αν ο κόσμος δεν κατάπινε όλη μέρα Ζάναξ». «Περνάνε νομοσχέδια εκτρώματα στα χώματα...».

«Τώρα fake news λένε την προπαγάνδα, με χαρτοπολτό από ευρώ φτιάχνεις ανδριάντα. Ο ηγέτης μας στο σετ για συνέντα τετ-α-τετ, ρωτάει ο Πινόκιο, απαντά ο Πινοσέτ».