Κερτ Κομπέιν: Σε δημοπρασία αυτοπροσωπογραφία του - Πωλήθηκε έναντι 281.000 δολαρίων

Κέρτ Κομπείν

Αυτοπροσωπογραφία που σχεδιάστηκε από τον Κερτ Κομπέιν το 1992 πωλήθηκε έναντι 281.000 δολαρίων σε δημοπρασία, 28 φορές πάνω από την τιμή που είχε υπολογίσει ο κάτοχός της.

Η καρικατούρα απεικονίζει τον πρώην frontman των Nirvana να παίζει κιθάρα και στη λεζάντα αναγράφεται «Kurdt Kobain Rock Star».

Η πρόταση «I don't know how to play and I don't give a hoot!» (Δεν ξέρω να παίξω και δεν δίνω δεκάρα!) διακρίνεται επίσης στο σκίτσο.

Κερτ Κομπέιν
Twitter

Ο Κερτ Κομπέιν είχε δώσει το σκίτσο στον Jacque Chong, φωτογράφο με τον οποίο συνεργάστηκε στη διάρκεια της περιοδείας του γκρουπ στη Σιγκαπούρη το 1992 για την προώθηση του άλμπουμ «Nevermind».

Διάφορα άλλα αναμνηστικά, μεταξύ άλλων ένα μεγάλο πιάνο του Έλτον Τζον και μια ηλεκτρική κιθάρα του Πρινς, πωλήθηκαν στη δημοπρασία «Music Icons» του οίκου Julien Auctions το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τον προηγούμενο μήνα σε άλλη δημοπρασία πωλήθηκαν έξι τούφες από τα μαλλιά του τραγουδιστή των Nirvana στην τιμή των 14.145 δολαρίων.

Κερτ Κομπέιν

Τα μαλλιά είχε στην κατοχή της η θαυμάστρια και φίλη του Κερτ Κομπέιν, Τέσα Όζμπορν, η οποία είχε κουρέψει τον τραγουδιστή όταν εκείνος ήταν στο Μπέρμιγχαμ το 1989.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ