Βήχας - Αφεψήματα βοτάνων για άμεση ανακούφιση

αφεψήματα βοτάνων για βήχα

Για άμεση ανακούφιση από τον βήχα υπάρχουν 3 βότανα που μπορούν να διώξουν το ενοχλητικό σύμπτωμα.

Ο βήχας είναι ένα σύμπτωμα, που δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας και συχνά απειλεί τον ύπνο μας. Όταν συνοδεύεται από απόχρεμψη (φλέματα), τότε οι παθήσεις που τον προκαλούν περιορίζονται στην αεροφόρο οδό και στους πνεύμονες.

Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ο βήχας, ανάλογα με τη χρονική του διάρκεια, χωρίζεται σε οξύ, όταν η διάρκειά του είναι μικρότερη των 3 εβδομάδων, υποξύ όταν διαρκεί από 3 έως 8 εβδομάδες, και χρόνιο όταν ξεπερνάει το διάστημα των 8 εβδομάδων. Παράλληλα, ο βήχας μπορεί να είναι ξηρός, δηλαδή να μην παρουσιάζει βλεννώδεις εκκρίσεις  και να νιώθουμε το λαιμό μας ερεθισμένο και να “γδέρνεται”, ή παραγωγικός, ο οποίος συνοδεύεται από φλέματα ξεκινώντας από το κατώτερο αναπνευστικό.

Η θεραπεία εξαρτάται από την υποκείμενη αιτιολογία. Εάν η λοίμωξη οφείλεται σε κάποιο ιό (π.χ. κοινό κρυολόγημα), ο γιατρός σας δεν μπορεί να σας χορηγήσει αντιβιοτικάδιότι οι ιοί δεν καταπολεμούνται μέσω αντιβίωσης. Tο συνηθέστερο αίτιο έντονου βήχα είναι οι ιογενείς λοιμώξεις και τα αντιβιοτικά δεν θα σας προσφέρουν ανακούφιση

Επιπλέον, ο βήχας ως γνωστόν επιδεινώνεται  σε έναν καπνιστή επομένως η διακοπή του κρίνεται αναγκαία καθώς και ο συνδυασμός φυτικών εκχυλισμάτων.

Δείτε τα αφεψήματα στο health4u.gr