Από τι έλκονται τα δύο φύλα; Η απάντηση αλλάζει με τα χρόνια

Ερωτευμένο ζευγάρι

Η ελκυστικότητα κατέχει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα προσέλκυσης δυνητικών συντρόφων, ειδικά για το γυναικείο φύλο

Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, οι γυναίκες αξιολογούν συνήθως υψηλότερα σε έναν άνδρα την ηλικία, τη μόρφωση, την εξυπνάδα, το εισόδημα, την αξιοπιστία και τη συναισθηματική σύνδεση μαζί του, ενώ οι άνδρες έχουν ως προτεραιότητα την ομορφιά και την ελκυστικότητα του σώματος της γυναίκας. Η έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες, ότι τα δύο φύλα δεν βλέπουν με τα ίδια «μάτια» αυτό που τους έλκει σε έναν σύντροφο.

Τι κάνει ένα άτομο ελκυστικό στο αντίθετο φύλο;

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων των κοινωνικών και φυσικών επιστημών. Το ερώτημα είναι ενδιαφέρον πέρα ​​από προσωπικές εκτιμήσεις, δεδομένης της σημασίας της ελκυστικότητας στις ανθρώπινες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως οι άνδρες –σε πρώτη φάση– ψάχνουν για μια σωματικά ελκυστική γυναίκα, ενώ οι γυναίκες για έναν άνδρα με ελκυστική προσωπικότητα. Όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και έτσι, όσο μεγαλώνουν, άνδρες και γυναίκες τείνουν να συγκλίνουν ότι αυτό που –πρωτίστως– αναζητούν στο πρόσωπο του άλλου/άλλης αφορά το να είναι «ανοιχτός/ή» και να μπορούν να τον εμπιστευτούν, με άλλα λόγια το «μέσα» κερδίζει έδαφος έναντι του «έξω».

Αν θέλετε να μάθετε πώς βλέπουν οι άνδρες τις γυναίκες ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται, διαβάστε περισσότερα στη μελέτη του health4u.gr