Διάσημοι άνθρωποι με αυτισμό

αυτισμός

Διάσημοι με αυτισμό

1. Dan Aykroyd – Ηθοποιός και συγγραφέας

Ο Aykroyd είναι ένας κωμικός ηθοποιός, διάσημος για τοn ρόλο και το σενάριο της ταινίας Ghostbusters που κυκλοφόρησε το 1984. Τα περιορισμένα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τα φαντάσματα και την επιβολή του νόμου.

2. Άλμπερτ Αϊνστάιν – Επιστήμονας

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν θα μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις της διαταραχής του αυτισμού στις μέρες μας.

3. Daryl Hannah – Ηθοποιός & Ακτιβίστρια

Η Daryl Hannah είναι γνωστή για τους ρόλους της σε ταινίες όπως το Splash, το Blade Runner και το Steel Magnolias. Μικρή, ήταν εξαιρετικά ντροπαλή και συνέχισε να φοβάται τα φώτα της δημοσιότητας ως ενήλικας. 

4. Άντονι Χόπκινς – Ηθοποιός

Ο Άντονι Χόπκινς ως παιδί διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του Άσπεργκερ περιλαμβάνουν την εμμονική σκέψη, τη δυσκολία σύναψης φιλικών σχέσεων και την δυσκολία αναγνώρισης των συναισθημάτων

5. Henry Cavendish – Επιστήμονας

Ο Cavendish γεννήθηκε το 1731 και πέθανε το 1810. Είναι περισσότερο γνωστός για την ανακάλυψη του υδρογόνου. Με τους υπηρέτες του επικοινωνούσε γραπτώς αντί προφορικά. Παρήγγειλε τα γεύματά του αφήνοντας ένα σημείωμα στο τραπέζι. Είχε μια ιδιωτική σκάλα χτισμένη στο πίσω μέρος του σπιτιού του για να μπορεί να αποφύγει και την οικονόμο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ