Freddie Mercury: Ο θρύλος που μας ξεσηκώνει μέχρι και σήμερα

Ο Freddie Mercury γεννήθηκε ως Φαρόχ Μπουλσάρα στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 και έφυγε από τη ζωή 24 Νοεμβρίου 1991 νικημένος από το AIDS.

Πρώτα χρόνια

Ο Mercury γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη. Οι γονείς του, Μπόμι και Τζερ Μπουλσάρα και η μικρότερη αδερφή του Κασμίρα, ήταν Παρσί με καταγωγή από την Ινδία. Ως Παρσί, η οικογένεια ασπαζόταν την θρησκεία του ζωροαστρισμού. Η οικογένεια είχε μεταναστεύσει στη Ζανζιβάρη για να μπορέσει να συνεχίσει ο πατέρας του την εργασία του ως ταμίας στο βρετανικό αποικιακό γραφείο.

Το 1955 στάλθηκε πίσω στην Ινδία στο St. Peter's School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani, 250 χλμ. περίπου από τη Βομβάη. Εκεί πήρε το παρατσούκλι «Φρέντι» που θα κρατούσε για όλη του τη ζωή. Ο διευθυντής του σχολείου παρατήρησε το μουσικό ταλέντο του Freddie και πρότεινε στους γονείς του να κάνει μαθήματα πιάνου, πράγμα που έγινε όταν ήταν επτά ετών.

Αν και γύρισε πίσω στη Ζανζιβάρη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί μαζί με τους γονείς και την αδελφή του, καθώς είχε ξεσπάσει βίαιη επανάσταση κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης.

Έτσι, το 1964 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε γραφιστική στο Ealing College of Art και αποφοίτησε το 1969.

Το 1968 οι Τιμ Στάφελ, Μπράιαν Μέι  και Ρότζερ Τέιλορ ίδρυσαν την μπάντα Smile. Οι Smile διαλύθηκαν όταν ο Τιμ Στάφελ αποχώρησε και επανενώθηκαν τον Απρίλιο του 1970 με την προσθήκη του Mercury.

https://youtu.be/vsl3gBVO2k4

 

Ο Mercury επέλεξε για το συγκρότημα το καινούριο όνομα «Queen». Αργότερα δήλωσε ότι «είναι προφανώς πολύ μεγαλειώδες, και ακούγεται εξαίσιο. Είναι ένα δυνατό όνομα, πολύ οικουμενικό και άμεσο. Είχα σίγουρα επίγνωση των γκέι συνειρμών, αλλά αυτό ήταν μόνο μία πλευρά του». Περίπου την ίδια περίοδο άλλαξε και το επίθετό του, Μπουλσάρα, σε Mercury.

 

Προσωπική ζωή

 

Σύντροφος του Mercury ήταν για αρκετά χρόνια της δεκαετίας του 1970 η Μαίρη Όστιν, την οποία γνώρισε μέσω του Μπράιαν Μέι και για την οποία έγραψε και το τραγούδι Love of My Life. Αρραβωνιάστηκαν το 1973, ωστόσο η σχέση τους έληξε όταν ο Mercury παραδέχτηκε την αμφιφυλοφιλία του. Οι δύο διατήρησαν στο εξής στενή φιλία και αργότερα η Όστιν έγινε η κύρια κληρονόμος της περιουσίας του. Σύντροφός του από το 1985 μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν ο Τζιμ Χάτον, τον οποίο γνώρισε σε ένα κλαμπ.

 

 

Το τέλος

 

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής έκανε ανακοίνωση στον τύπο, που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS. Μία μέρα αργότερα πέθανε στο σπίτι του.

 

 

 


 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM 

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα