YouTube: Το κανάλι που κάνει online μπαμπαδίστικα μαθήματα

κανάλι για μπαμπάδες

Τον Απρίλιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ο Rob Kenney, 55 ετών, ξεκίνησε ένα κανάλι YouTube με την ονομασία «Dad, How Do I?», το οποίο περιλαμβάνει βασικά... μαθήματα που μεταδίδονται από έναν πατέρα σε ένα παιδί, όπως «πώς να δέσετε μια γραβάτα» ή «πώς να ψήσετε», ακόμη και κλασικά «μπαμπαδίστικα» αστεία!

Το κανάλι αυξήθηκε από μηδενικούς συνδρομητές σε 400.000 σε λίγες εβδομάδες. Τώρα, έχει περισσότερους από 3 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ φέτος τον Μάρτιο ο Rob έβγαλε και ομώνυμο βιβλίο! 

Ο Kenney ανέφερε ότι ξεκίνησε το κανάλι για να διδάξει μαθήματα ζωής που δεν έμαθε ποτέ από τον πατέρα του, ο οποίος είπε ότι εγκατέλειψε την οικογένειά του όταν ήταν παιδί. Αυτός και τα επτά αδέλφια του λαχταρούσαν να έχουν κάποιον να τους διδάξει βασικές δεξιότητες επιβίωσης. Όπως κάθε μπαμπάς κάνει! Η ανταπόδοση και η αγάπη που έλαβε από τον κόσμο ήταν τεράστια. Οι άνθρωποι μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες, αναφέροντας ότι χρειάζονταν κάτι τέτοιο ενώ μεγάλωναν χωρίς τον πατέρα τους.

Ο Kenney, ο οποίος είναι πατέρας δύο ενήλικων παιδιών και ζει έξω από το Σιάτλ, είπε ότι άρχισε να δημιουργεί βίντεο στο YouTube, αφού η 27χρονη κόρη του θα τον καλούσε με αμέτρητες ερωτήσεις «ενηλίκων».

«Κάθε μέρα με καλούσε και σκέφτηκα: "Τι κάνουν άλλοι άνθρωποι όταν δεν έχουν αυτόν τον πόρο"; Έτσι αστειεύτηκα ότι θα φτιάξω μερικά γρήγορα βίντεο για να δείξω στους ανθρώπους πώς να κάνουν πράγματα» είπε.

«Ήξερα ότι υπήρχε ανάγκη – και είναι συντριπτική» είπε ο Kenney για όλους όσοι του έχουν απαντήσει στα βίντεό του, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Τα βίντεά του συχνά τα αρχίζει με ένα «Γεια σας, παιδιά!» και δικαίως έχει ονομαστεί ο «Μπαμπάς του Ίντερνετ». Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να δώσει ελπίδα, χαρά και πραγματικά πολύτιμες συμβουλές σε ανθρώπους που έχασαν τον πατέρα τους ή αναγκάστηκαν να μεγάλωσαν χωρίς αυτόν.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα