Γιάννης - Τήλος: Χάρισε το σπίτι του στα ορφανά και τα λεφτά του στο νοσοκομείο

Γιάννης Μανουσάκης Τήλος
Γιάννης Μανουσάκης

Ο Γιάννης Μανουσάκης όλα του τα χρόνια υπήρξε ναυτικός. Ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος, που όμως μόνο αγάπη έχει μέσα του. Αγαπά το όμορφο νησί του, την Τήλο, και θέλησε να κάνει όμορφα πράγματα γι' αυτό. Ο καλός μας Γιάννης, σύμφωνα με ροδιακή εφημερίδα, δώρισε το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου, παρήγγειλε και αγόρασε ένα εξάρτημα 6.700 ευρώ για να λειτουργήσει ξανά ο τομογράφος στο νοσοκομείο, έδωσε 37.400 ευρώ για την αγορά δύο κλινών ΜΕΘ με όλο τον εξοπλισμό και σκοπεύει να δώσει άλλα 10.000 ευρώ, για «να πιάσουν τόπο στην υγεία».

Γιάννης Τήλος
Ο Γιάννης με τον μαγνητικό τομογράφο που δώρισε στο νησί του

Ναυτικός στα ποντοπόρα πλοία, στους τρεις ωκεανούς: Ατλαντικό, Ινδικό, Ειρηνικό. Δεκαεπτά χρόνια. Ήταν μάγειρας, όπως εξιστορεί. Κουρασμένος όμως, θαλασσοδαρμένος, με την ψυχή στο στόμα ταξίδευε.

«Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στον χώρο της υγείας. Και το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη να έρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω. Ζούμε με τη σύνταξή μου του ΝΑΤ και περνάμε, και η γυναίκα μου έβγαλε του ΟΓΑ, αλλά ακόμα δεν την πήρε. Μας φτάνουν να περάσουμε» είπε χαρακτηριστικά και συγκίνησε τόσο τους συντοπίτες του όσο και εμάς. 

Θυμηθείτε, λοιπόν, εάν σας βγάλει ο δρόμος σας στην Τήλο, περάστε να πείτε ένα «ευχαριστώ» στον υπέροχο Γιάννη και τη γυναίκα του. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ό,τι μας έμεινε για να ελπίζουμε. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα